2011-04-26

Nu blev det ett uppehåll sen sist jag skrev, har jobbat mycket och sen var det påsk och en massa händelser.

Förra veckan jobbade jag natt i början av veckan, sen på skärtorsdagen åkte jag på magsjuka. Mådde konstigt hela dagen och kunde inte sätta fingret på vad som var fel. Trodde att det var mitt bltr som spökade igen. Skulle jobba på natten så jag åkte och handlade lite som jag skulle ha med mig på natten och när jag kommer hem börjar jag spy. Då var frågan, var det en "vanlig" gravidspya eller magsjuka? Det var magsjuka på jobbet och många som var magsjuka just då. Velade länge om jag skulle jobba eller inte men sen behövde jag inte tänka mer för sen spranf jag på toa flera gånger med dålig mage. Så jag var sjukskriven torsdag och fredag natt. Mådde bättre på fredagen men fortfaranade kände man att man inte var helt 100 i kroppen.
En annan sak som hände förra veckan var att Christian sålde sin älskade TT, så nu har vi bara en bil. :/ Känns sådär just nu, mycket planerande och pusslande för att det ska gå ihop med våra jobb. Så nu letar vi efter en V70 för fulla muggar.. Var och provkörde flera stycken förra veckan men ingen som var bra. En av dom var kanonfin och allt var perfekt fram tills vi fick höra ett knackljud i motorn som inte skulle vara där. =( Satan vad svårt det ska vara att hitta en bil med alla våra krav.. Men en dag inom en snar framtid hoppas jag ska vi finna den. :D Ni får hålla tummarna åt oss.

På lördagen var vi bjudna hem till mamma och pappa på påskbord, mums vad gott det var. Vi satt på altanen och bara njöt av värmen. Helt sjukt underbart väder det var i helgen, nästan rena sommaren. På söndagen var vi och provkörde en v70 på mats bilar men det var inget att ha, tror att det var en ungdom som haft den och kört slut på den för den var riktigt trött. 
Sen åkte vi hem en stund till mamma och pappa och låg och njöt i solen en stund innan vi åkte till Jonas och Linda på födelsedagsfika. Linda fyllde i början av april och Jonas fyller år idag. :D Grattis på dig igen!! Kollade runt på hans "nya" tomt och byggnader som hörde till.
Söndag var det ju och då är det ju tacos men jag var inte dugg sugen på det. Är första gången på flera år som jag inte velat ha det. Försökte på alla sätt att få killarna att vilja grilla men NEJ!!! Så killarna åt sin tacos och jag åkte och köpte en kycklingrulle. Kändes kanon konstigt men vad skulle jag göra, men ångrade absolut inte mitt val när killarna åt.

Igår måndag var det ju röd dag men det hjälper inte en undersköterska för det finns inga röda dagar för oss.. :P Folk blir sjuka iaf tyvärr. Tänk om alla kunde bli sjuka vardagar mellan 7-16.. :P Men men det var bara för mig att åka till avd 27 och arbeta igår eftermiddag. Sen var det bara att åka hem och lägga sig för imorse ringde klockan 5.25 för mer jobb.. Men nu är det nedräkning på veckorna innan jag får gå hem. :D Så det känns helt okej iaf.

Under gårdagen var Christian jätte duktigt och tog ner 1 1/2 träd. Det stora körsbärsträdet är inte riktigt nere än för det var så himla hårt att han måste slipa om kedjan på motorsågen. Men alla grenar är nere så det är bara stammen kvar så det blev så ljust i vardagsrummet. :D Hur fint som helst blir det. Sen är det bara ett äppelträd som ska bort och vinbärsbuskarna. Sen är trädgården perfekt.
Vi blir av med växthuset också. :D Jag har absolut inga gröna fingrar plus att det stod helt fel, förstår inte riktigt hur dom tänkte när dom satt upp det där. Under påskmiddagen hos mamma och pappa fick vi reda på att Jonas och Linda letade efter ett växthus, så dom åkte hem och kollade på hur det såg ut och bestämde sig för att dom ville ha det. :D Så snart kommer dom och plockar ner det. =)

Imorgon ska jag jobba a tur igen så jag ska kolla på BB sen blir det sängen för min del. Sov lite oroligt natten som var men tror inte det blir några problem inatt, känner mig trött i kroppen. Morgan är då inte trött för i magen är det full cirkus. :D Myyyysss.. 

Nej nu ska jag gosa ner mig lite i soffan och kolla på BB.. Hörs en annan dag!!

Kram kram

2011-04-12

Imorse när jag vaknade var jag riktigt trött, har ingen aning om varför. Sov jättebra hela natten, var upp 2 ggr och kissade men somnade om på en gång när jag lagt mig igen. Sov i 11 timmar men ändå trött. Gick upp och åt frukost och njöt av solen som värmde så skönt.
Christian ringde och berättade att vi skulle få ett lass med ved hem. =) Kanon när vi har Matte som fixar det till oss. :D
Tempen ute visade 20 grader och det var i skuggan idag.. :D Så underbart!
När Christian kom hem gjorde han sig iordning sen bar det iväg till barnmorskan. Vi fick lyssna på pyrets hjärta. <3
Den är som en liten vessla där inne, bm satte apparaten mot magen och fick jättefint hjärtljud sen så poff var det borta.. Då försvann pyret direkt, den vill verkligen vara anonym därinne, var ju lika under ultraljudet. :D Men sen efter mycket letande fick hon ett spark mitt på micken sen så hittade hon hjärtljuden igen.. :D
Sockret låg kanonbra, likaså blodtrycket och Hb:t. Sist dom kollade hb så var det ju väldigt högt eftersom jag precis hade kommit hem från lasarettet efter att jag varit inlagd. Men nu var det mycket bättre som sagt, så det känns skönt, proverna sen sist såg också jättebra ut och hon trodde inte att jag skulle behöva äta järntabletter. Skönt om jag slipper det för jag mår inte så bra av järntabletter.
Sen vägde jag mig också, har bara gått upp 4 kg och det är ju hur bra som helst tycker jag, gick ju in i V 25 idag. :D Håller tummarna på att det inte skenar iväg sen. =) Men det visar sig, inget man ska oroa sig för nu.

Imorgon är det dags för jobb igen, ska jobba kväll så vi får se om det blir något inlägg då. Jobbar kväll på torsdag också sen jobbar jag dag på fredag, sen är det HELG!!! Och jag ska få vara ledig hela helgen. :D Hoppas på samma värme som det varit idag.

Nej nu ska jag kolla på BB och se vad dom har haft för sig. =)
Kram kram

2011-04-11

Idag behövde jag inte gå upp tidigt, var så skönt att få sova ut. Jag gick upp och plockade undan disken och slängde i Christians vinterjacka i tvätten, nu ska den inte användas mer (förhoppningsvis).
När Carro och Hannes kom så gräddade jag scones som vi smaskade på. Mycket gott, har längtat efter det ett tag men inte haft något tillfälle att göra några, men nu kom det. =) Hannes fick sin present också, jag har gjort ett fia spel till honom. Fastnade för det för några år sen när jag gjorde det till Jennifers födelsedag och har nu gjort några stycken till olika personer. Är så roligt att brodera det, tror jag har gjort 5 st. =) En rolig present att ge bort tycker jag.


Timmarna bara sprang iväg när Carro var här, helt plötsligt kom Christian hem trodde han hade slutat tidigare men så var det inte.
När dom åkte hem så åkte jag och C till maxi och handlade lite tillbehör till maten. C ringde under dagen och tyckte det var dags att premiär grilla idag när det var så varmt och skönt ute och tyckte jag var en lysande ide. Det blev grillad fläskfile, halluomi och klyftpotatis med turkiskyoghurt med mango chutney i. Mums vad gott det var, jag njöt av varje liten tugga jag åt. Tänk att grillat kan vara så gott.

Idag när jag kollade ut på gården såg jag två krokusar kommit upp. VÅR!!!!

Det är första bilden jag tagit med min nya telefon.. :D Mycket bra! Inatt kommer den att börja funka helt. Bytte ju abonnemang och ville ha mitt gamla nummer kvar så då skulle det ta några dagar att få över det till telia. Men inatt klockan 03 ska det funka står det, så det är väl bara att hålla tummarna att det blir så. Vill ju använda den nu och leka lite med den så man lär sig den. Klurigt med en ny när man haft den gamla så länge, allt ska läras om. =)


Imorgon ska vi till bm. =) Lyssna på bebisens hjärtljud hoppas jag att vi får göra. Ska bli spännande. =) Första gången som Christian ska följa med till henne, får se om han har några funderingar och vad han tycker om barnmorskan. =)

Snart börjar en unge i minuten, tycker det är rikigt kul och intressant att kolla på. Blir inte ett dugg rädd inför förlossningen, längtar bara ännu mer tills det är dags. =) Hoppas bebisen gör likadant som sin pappa och morbror och tittar ut 3 veckor för tidigt och inte gör som sin mamma och ligger i magen 2 veckor extra.. :P

Kram kram

2011-04-10

Söndag idag.. Gick upp 5.20 trött som bara den. Vaknade 2.30 och var jättepigg tyckte att klockan kunde ringa då, gick upp och kissade och försökte somna om, men det gick inte... Låg hur länge som helst och vred mig, Christian snarkade som bara den och jag blev mer och mer irriterad och då är det inte lätt att somna om. Efter ett tag slet jag bort hans kudde och slängde den uppe på hans huvud, han märkte ingenting och hans snarkningar blev lite dämpade av kudden.. :D Yes!!! Somnade väl om vid fyra tiden och när klockan ringde var jag trött som bara den..
Gick iaf upp och åt frukost och gjorde iordning några smörgåsar till jobbet också innan jag for iväg till avd 27 för lite jobb igen.
Dagen gick snabbt som vanligt på dagturerna. Poff så var dagen gjord och jag fick åka hem. Knodden har lekt rövare hela dagen. =) Myyyssss.... När jag kom hem så la Christian örat mot min mage för att lyssna och då fick han en spark på örat.. :D Hehe den visar redan vem som bestämmer. :D
Mamma, pappa och Elsa kom förbi en sväng när dom var ute och gick, Elsa kollade läget hur vi bodde men var rädd för att katterna skulle komma fram, hon tycker INTE om katter. Sen for vi till Maxi och handlade tacos, det var 1 månad sedan vi åt sist. Matte och Christian var ju på kryssning en helg sen var Matte i Amsterdam en helg sen jobbade han en annan så det blev ett långt uppehåll sedan sist. Men nu äntligen har vi fått tacos. :D
Ska snart äta lite efterrätt också, idag blir det maränger och glass, orkade inte göra nånting annat nu när jag har jobbat.

När jag kom hem idag från jobbet hörde jag hur det brusade från bäcken så jag gick ner och kollade hur det såg ut och vattnet hade stigit mycket sen sist jag kollade. Så mysigt med en egen bäck, ska fixa iordning där nere sen så man kan sitta och njuta av vattnet som rinner förbi. =)

Imorgon kommer Carro och lilla Hannes hit på besök, tänkte bjuda på scones och så ska Hannes äntligen få sin present.. :D

Kram kram

2011-04-09

Lördag kväll är det och jag har precis kommit hem från jobbet. Ska äta en smörgås innan det är dags att krypoa ner i sängen för att hinna med några timmars sömn innan klockan ringer 5.20 imorgon bitti. Borde vara förbjudet att jobba så, sluta 21.30 och börja igen 6.45. Det är sjukt!! Men men det är bara att bita ihop och stiga upp när klockan ringer och åka till jobbet.
Men efter passet imorgon är jag ledig måndag och tisdag. Det ska bli skönt, längtar redan.. :D
Nej nu ska jag varva ner lite så jag kan gå och lägga mig inom en snar framtid.

Hoppas ni andra slipper jobba i helgen och njuta av ledigheten iaf.
Kram kram

2011-04-08

Då var det fredag igen, veckorna går så fort. Har jobbat tis ons och tors, idag har jag varit ledig, har inte gjort nånting speciellt, tvättat några maskiner bara och varit och handlat lite. Imorgon är det jobb igen, ska jobba kväll och en dag tur på söndag.
Nu står Christian och Matte och lagar mat. =) Det blir lax, mums.. :D Måste nog säga att det är bland det godaste som finns, är väldigt gott att ha i matlådan också. Christian ska också jobba imorgon, så vi kommer knappt se varandra, men vi får sova tillsammans iaf.
I onsdags när vi hade slutat jobbet bägge två åkte vi till kupolen och köpte en ny mobil till mig, så snart kan jag äntligen prata med folk och höra vad dom säger och slippa att det bryts hela tiden, plus att alla samtal går inte fram heller. Vet inte vad det är för fel på telefonen. Men den är väldigt gammal, så det kanske inte är så konstigt att det håller på att ge upp. Bytte abonnemang också, bytte från 3 till telia. Så täckningen kommer bli bättre också. Har aldrig klagat på 3 förut när vi bodde inne i stan då hade jag aldrig problem men sen vi flyttade till huset funkar det inte alls så bra. Köpte iaf en HTC desire.


Nu ska jag ta och duka, hoppas ni får en bra helg alla!
Kramar


3 april

Nu är det april månad. Förra veckan jobbade jag ganska mycket därför blev det inga inlägg. Idag har jag varit ledig iaf. Gick av igår morse efter två nätters jobb. Direkt när jag vaknade åkte vi ut till Torsångs cafe och åt "frukost". Mycket gott och mysigt var det. Åkte sen hem till mina föräldrar och hälsade på. Dom har Elsa just nu så jag fick gosa lite med henne också. Tänk vad man kan sakna hund ibland, men inte idag när regnet öste ner för då är man glad att man inte har hund så man slipper gå ut. Skjutsade Christian till Ola igår kväll och jag åkte hem till mamma och pappa igen och åt mat och tog det lugnt. Var så himla seg hela dagen igår. Men det är väl så att vara gravid, ska kanske kolla upp mitt järnvärde och se om det är lågt. När jag la mig i sängen igår kväll så var det en väldigt aktivitet i magen och jag la min hand på och då fick jag känna den första sparken med handen, så himla härligt. Fick känna flera sparkar innan knodden lugnade ner sig och kom till ro och somnade. :D

Idag har det bara varit en slö dag. Hela familjen har legat i soffan och bara slappat och kollat på film. Jag och C tog oss ut en snabbis till affären och handlade lite som behövdes och sen köpte vi mat på Königse och åkte hem och kollade på mer film.

C ville kolla på Stockholm-Bålsta så det gör han och jag skriver i bloggen för jag tyckte inte den serien var så bra. Jag väntar på att BB ska börja, det tycker jag är bättre. Undra vem som får åka hem ikväll, det spelar ingen som helst roll vem som åker hem av dom som är nominerade, tycker alla tre kan åka hem.

Imorgon är jag också ledig, mycket skönt sen jobbar jag alla dagar utom fredag. =( Så det blir en lång jobbvecka den här veckan också. Har inget inplanerat förutom att jag ska ut med Elsa vid lunch så det blir en skön dag imorgon med.

Nej nu ska jag gå och ta mig lite glass. =)
Kram kram

RSS 2.0